torsdag 5 maj 2011

Salisbury Hotel, New York

Hotellet vi bodde på senast vi var i New York heter Salisbury Hotel och ligger på 57:e gatan, mellan sjätte och sjunde avenyn. Ett stenkast från Central Park och fantastisk shopping. Här finns inte mindre än tre! Starbucks inom ett par minuters radie. Det är nära till två tunnelbanestationer som tar dig både uptown och downtown. 

Läget är toppen och vi fick ett riktigt bra erbjudande via hotels.com, vi betalade fem och ett halvt tusen för fem nätter och hotellet var mycket bättre än vi kunnat drömma om. Rummet var stort med två stora sängar, det fanns ett pentry med kylskåp och mikro. Vi fick även låna en barnsäng, även om den inte användes. Den passade dock perfekt som skydd på sidan av sängen så inte Marlon skulle ramla ner. Sängarna var höga och det kändes tryggt med en "vägg". 


Rymligt rum med mycket plats för Marlon att leka på. Vårt rum var beläget med utsikt mot en bakgård och vi stördes inte av några ljud. En och annan siren trängde sig igenom fasaden, men det hör New York till.



På 57:e gatan hittar man till exempel Niketown, Pop Burger, Le Parker Meridiens fantastiska frukostställe Normas som jag varmt rekommenderar. Lite längre österut hittar man Brooklyn Diner, ett annat bra frukosställe, vandrar man vidare når man ytterligare bra shopping som  TJ Maxx och Daffys (lågprisvaruhus).

Central Park ligger runt hörnet och det gör även den dygnet runt-öppna Mac-butiken. Restauranger som Ma Peche, Obika och Sushiya ligger också alldeles i närheten ifall man vill köpa med sig något gott hem på kvällskvisten.

Vi var först lite skeptiska till att bo så långt upp då vi tidigare alltid bott i närheten av St Marks Place som ligger runt 8:e gatan. Men vi var supernöjda med både läget och hotellet. Portiern ordnade dessutom en limo till Newark och det tackar vi för.

De har nyligen börjat med frukost på hotellet, något vi provade en av dagarna. Den kostade endast sex dollar och var värd varenda cent! Helt ok med andra ord. Nästa gång vi åker till New York kommer vi nog försöka bo på Salisbury igen.

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Kan dessutom vara lite skönt att inte bo "mitt i smeten" vad gäller uteställen etc när man har småbarn. Tycker jag. St Marks Place kan bli rätt "stökigt" så med t ex barnvagn känns det enklare att komma dig när det passar en själv. Så känner iallafall vi. :-)
Kul att ni gillade ert hotell så mycket. Ska tipsa om det när folk undrar om hotell. Själv vet jag ju inte så mycket om hotell här eftersom vi sällan bor på hotell i vår egen stad ;-)
Kram!

Angelica sa...

Bra tips! När vi var i NY bodde vi på ett hostel (Jazz Hostels) och det var fräscht och bra på alla sätt och vis för att vara ett hostel och vi hade ett eget rum, men nästa gång vill jag bo på ett hotell.

Susanne sa...

Som du vet har jag alltid trivts med att bo Upper West eftersom det är så fantastiskt att ha parken nära! Det är dessutom lugnt och trevlig stämning med mycket barnfamiljer och mindre barliv. Bra mat och shopping finns dock nära, precis som du påpekar.

Bor man dessutom nära en bra tunnelbanestation, typ Columbus Circle, så tar man ju sig överallt på ett litet kick! Skönt med lugn och ro där man bor, men downtown-atmosfären finns ju bara några tunnelbanestationer bort! :-) Det bästa av två världar, mao!

Intressant att få ett bra hotelltips också Mallis! Vilket kanonpris!!! Och jag älskar att du skriver om NYC... ;-)

KRAM!

Vilda Noella sa...

Hej igen,
Verkar som om vi har ett gemensamt intresse i bakningen :)

Jag har bara testat vaniljwhoopies med hallonfyllning, jag tyckte de var sådär (men jag är ingen kakälskare, jag gillar att baka inte smaka) men nästa gång ska jag testa chokladwhoopies med marshmallowsfyllning, det tror jag blir succé.
Om du bakar och smakar får du gärna berätta vad som skiljer whoopies och macrones.

Tack för roligläsning och fina bilder.

Mallis in real life sa...

Saltis: Vi har till och med bott på St Marks Hotel och det kan bli både stökigt och högljutt utanför hotellet. East Village är toppen men där vi bodde nu passade bättre på alla sätt och vis. Alltid kul om man kan tipsa någon. Tror dock vi fick ett riktigt bra erbjudande på hotellet, är nog betydligt dyrare i vanliga fall. Kram

Angelica: Hostel är också toppen men hotell är nog att föredra, speciellt om lilleman ska med nästa gång. =)

Susanne: Att ha parken nära är sannerligen ett plus och som du säger, att ta sig med tunnelbanan går snabbt. Man är i SoHo på ett kick. Kram

Vilda Noella: Jag tror också på whoopies med choklad och marsmallowfluff. Det ska jag nog prova någon gång. Men nu är det mycket som ska bakas inför Marlons kalas och till skillnad från dig är jag ett riktigt litet kakmonster och måste kvalitetstesta allt.

Norpan sa...

Verkar vara ett riktigt mysigt hotell! :) Kan ju vara ett bra tips den dagen jag åker till New york nån gång :) Kram!

Mallis in real life sa...

Norpan: Klart du ska åka till New York!!! Kram