tisdag 5 april 2011

Hollywood Beach

Hollywood Beach heter den strand som ligger närmast min pappas hus. Det tar ungefär 20 min i bil, vilket är toppen. Förr var detta en skabbig del av Hollywood men under de senaste åren har de gjort i ordning här och det har blivit riktigt bra. Vi spenderade förmiddagen på beachen igår och det var som vanligt väldigt trevligt. Det blåste lite men annars var det varmt och skönt. 








Efter beach-beöket tog vi en lunch på Filckerlite som ligger ett stenkast från stranden. Det ligger precis vid en av alla "kanaler" som finns i hela området. Man har fin utsikt över små öar och fina hus, där det förmodligen bor löjligt rika människor. En och annan båt glider förbi, de är ofta långväga. Någon hade seglat ända från North Carolina.

Livet i Florida känns simpelt. Lugnt och skönt, ingen stress. Jämför man med New York är det en enorm skillnad. Där går allt fort och det är ett lite hetsigare tempo på gatorna. Servitörerna slappar lite extra här men är naturligtvis så pass trevliga och glada att de förtjänar sin dricks. Man snackar lite med sina kollegor eller tar en lång sip på sin cola.

Här bestämmer man sällan tider, man ses på antingen förmiddagen eller eftermiddagen. Vartefter, som min far brukar säga. Han stressar aldrig. Han äter när han blir hungrig och vill helst inte ha några tider att passa. Jag som är en tidsfascist kan ibland bli lite enerverad. Vi vill ju utnyttja tiden så gott det går när vi är här, medan han gillar att bara sitta och vänta.

Det blir annat när vi kommer hem. Jobb, träning och mammaledighet som fortsätter ett bra tag till. Mister Marlon fyller ett år nästa månad och tiden känns otillräcklig. Man får helt enkelt göra så gott man kan.


En liten pippifågel.

2 kommentarer:

Norpan sa...

Åhhhh, vilken sommarfeeling man får!!!! :) Ni ser ut att ha det grymt härligt! Är inte ett dugg avis ;) Vilka fina bilder och Marlon ser ut att må som en prins! Hoppas du lyckats få tag på det du var ute efter när det gäller shopping! Ha det så gött! Och ta gärna med dig lite värme hem sen :)Kram kram

Mallis in real life sa...

Norpan: Jag ska försöka ta med lite sol och värme hem. Vi har haft det toppen här och shoppingen går inte att klaga på. Kram på dig