måndag 21 mars 2011

Marlon käkar dumplings

Ibland snubblar man in på ett ställe av bara en händelse. Marlon skulle äta och vi kunde nog tänka oss att trycka i oss ett par dumplings, när vi ändå passerade Rickshaw Dumpling Bar. En av sorterna var otroligt mild och fin i smaken och Marlon fick prova han med. Han åt upp innehållet i hela fem dumplings. Det var barnmatskonsistens i dem och han åt med glädje. 

Att få barnmat värmd är inte det lättaste. Oftast får man ett glas med varmt vatten som de ställer ner barnmaten i. Funkar absolut inte. Marlon har fått äta sig mätt på Ella´s Kitchen-mat och fått äta även de matiga puréerna kalla. Han har absolut inte klagat (hur han nu skulle kunna göra det) och har ätit med god aptit. 


Att äta med pinnar var spännande.


Att ha med Marlon på restaurang har inte varit några problem. På de flesta ställen finns barnstolar och det underlättar en hel del naturligtvis. Han är otroligt nyfiken och tycker det är kul att titta på alla som passerar förbi honom. Oftast sträcker han ut handen mot dem och säger - Eh....

På det stora hela har allt gått bra. Marlon har fått styra både tempo och mattider. När han sovit har vi passat på att göra de "tråkiga" sakerna, som att gå inne på varuhus. I går var vi på Burlington Coat Factory och jag fyndade riktigt mycket, dessutom med gott samvete eftersom Marlon sov hela tiden.

Det ska bli skönt att komma ner till Miami och min pappa. Det är ett helt annat tempo där och det känns mer som hemma. Det ska bli underbart att träffa familjen igen, min pappa har inte träffat Marlon sedan han var två månader. Det har hänt en hel del sedan dess.

Marlon tar sig en liten tupplur och vi har börjat packa ordning våra saker. Vår sista kväll närmar sig och vi ska försöka ta oss ut för att äta middag någonstans. Marlon sov för övrigt riktigt bra i natt. Han sov till kvart över sju, med ett par amningspauser bara. Helt ok för mig.

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Förstår att ni ser fram emot att träffa din pappa och familjen!! Vad KUL!
Och Miami är en jättecool stad det också tycker jag. Dessutom varm och skön nu! :-)
Ha en fortsatt fin resa!
kramar!!!

Jenny sa...

Ha det varmt o skont i Miami o underbar tid med familjen sa klart!! Har borjar det bli lite varmare, idag 15 grader sol, imorrn 18 grader sol...skont att varen e pa vag. KRAM PA ER