fredag 1 april 2011

Key West och Mexico

Efter fyra dagar på de blåa havet är vi nu tillbaka på fastlandet. Vi har haft fantastiskt väder och tur var väl det, för det fanns inte mycket annat än att göra än att sola och bada på båten. Och äta mat förstås. 2400 människor på en och samma båt, plus de som jobbar också. 


Här passerar vi Star Island och Miami Beach. Vi stod på däck och blickade ut över alla öar och stränder.


Första kvällen på båten och vi smög in på casinot en stund. Efter fem minuter blev vi tillsagda att gå ut eftersom det var 18-årsgräns. Det var väldigt tidigt på kvällen och jag tror inte Marlon hade gjort så mycket väsen av sig där inne. Kanske skulle han spela bort lite pengar däremot.


Morgonen efter var vi framme i Key West. Tyvärr blev det bara några timmars stopp men vi hann gå till Hog´s Breath för att käka chicken-wings och conch-fritters. Det sistnämnda är ingen höjdare faktiskt, men det är lite av en nationalrätt där nere.



Key West var det bästa med hela kryssningen. Det är fantastiskt fint och små pittoreska hus finns överallt. Duval Street var packat med turister och barerna var fulla runt lunch. Kanske kan Key West jämföras med någon av våra fina turistorter på västkusten?


Marlon älskade barnpoolen och fick krypa hyfsat fritt. På med solfaktor 100 och en solhatt och han var ready to go. Han passade på att sova mitt på dagen och jag fick då en god stund för mig själv i solstolen. 


Key Lime-pie och en stund för mig själv.


Marlon trivdes fint på båten och blev vän med många. Alla ville hälsa på honom och han fick hur mycket uppmärksamhet som helst.


Varje kväll klockan 18.00 var det middag och menyn varierade varje kväll. En kväll passade jag på att äta hummer, inte dumt alls, även om den var ganska liten. Middagen på kvällen var en riktig höjdpunkt.


Marlon med sin morfar.


Marlon goes nacho libre in Mexico. Min syster köpte en fin wrestling-mask i Mexico, något som Marlon naturligtvis var tvungen att prova. =)


Solnedgång i Cozumel, Mexico. Ett ställe vi förmodligen aldrig mer kommer åka till. Ön var så sönderturistad den kan bli och vi bara väntade på att få åka därifrån igen. Dessutom var vi sena dit och inga aktiviteter gjordes. Vi tog en taxi downtown för att bara störa oss på alla mexicaner som ville lura oss på pengar. Vi åkte tillbaka till området runt båten och hängde istället.

Vi har haft fyra fina dagar med mycket sol och bad, som sagt. Ändå skönt att vara tillbaka i civilisationen och verkligheten och här spills ingen tid, nu är det dags att åka till mallen för lite mer shopping. Plånboken har vilat alldeles för länge, endast ett par maracas inköptes på denna resa. Och en bit paj i Key West förstås.

=)

3 kommentarer:

Elin sa...

Va härligt ni har det! Sötaste Marlon, klart alla vill vara kompis med honom!

Charlotte sa...

Vilken härlig bild på dig med den långa fina klänningen! :) Vad härligt ni ser ut och ha det. Ha det bäst där borta! Kram

Mallis in real life sa...

Elin: Vi har det gött. Vi har några dagar till i solen och varma Florida. På tisdag bär det hemåt kalla Svedala.

Charlotte: Tack snälla du. =)