lördag 23 april 2011

Ett smakprov

Här kommer ett litet bildbevis på mina macarons. Jag får fortfarande dock inte till den fina kragen som ska omge den nedre regionen på macaronsen, men jä*lar i havet vad goda de är. Marängen är så där perfekt krämig och den goda chokladkrämen inuti gör att det är ett litet himmelrike man stoppar i munnen Den rosa krämen är en rabarbertryffel som jag kokat. Jag är faktiskt jättenöjd. 



Jag kommer ändå att prova igen och igen. Har jag tur kan jag dessutom köpa mandelmjöl genom jobbet. Det är ju ändå skållandet och malandet av mandel som tar mest tid. Kanske blir det några macarons på Marlons kalas. Dessa blev stora och härliga. Om någon skulle vilja ha receptet, säg bara till. Det finns ju en uppsjö där ute på internet. Olika grader och gram hit och dit. Håll även utkik efter nästa nummer av Baka, om det inte redan kommit.

6 kommentarer:

marie sa...

Ååå så fina!! :)

Mallis in real life sa...

Marie: Tack! Men jag strävar efter perfektion. =)

Norpan sa...

Det är jättegott! Fick smaka min första i torsdags när mina kollegor var på besök och hade köpt med sig från ett bageri. Verkar dock kräva lite tålamod att baka själv...eller? Urtjusiga är dem som du gjort iaf! Du skulle ha ditt egna lilla café eller köra catering, du är ju jätteduktig på det där! Kram och ha en fortsatt skön påsk!

Angelica sa...

Jag skulle jättegärna vilja ha receptet :-) Du kanske kan maila det till angelicanordqvist@bredband.net?

De ser jättefina och smarriga ut.

Mallis in real life sa...

Norpan: Macarons är gott och har blivit väldigt på tapeten det sista. Skulle vara kul med eget fik men det duger gott att jobba på ett annars. Kram

Angelica: Mailar dig så fort jag hinner. =)

Elin sa...

Va du är pysslig!! Skulle aldrig våga mig på macarons. Har inte ens gjort en maräng. Jag ska försöka ge mig på tårta till Elsa's 1-års kalas. Har du några bra tips? Jag funderar på ett princess "lock", alltså marsipan, om du förstår? Så folket slipper se hur det ser ut under. Då borde den bli fin :-) Och kanske sockerpasta blommor på det...?