fredag 15 april 2011

En tur till stan

Igår var vi på stan. Käkade lunch, sjöng på öppna och tog en välförtjänt fika efteråt. En perfekt dag för en föräldraledig mamma. Vi tog en skön promenad ner till stan, solen lyste glest mellan molnen och det verkligen luktade vår ute. 

Det var dags att förlänga mitt mobilabonnemang och eftersom Marlon säcklat i min mobil (en hel del, dessutom) har den börjat glappa och tog sitt sista andetag i går. Det blidde en I-phone 4 och jag undrar lite stillsamt varför i h"#€%&e jag inte skaffat en sådan tidigare. Vilken grej liksom. Appar hit och spel dit. En helt ny värld öppnar sig. Hur som helst är jag otroligt nöjd. 


Trots fem veckors frånvaro från öppna förskolan kom Marlon ihåg "sin" tamburin. Han hittade den direkt och vägrade släppa taget. Andra barn fick knappt komma i närheten av dem och han kröp undan för att få vara själv med den. Han har ett otroligt tycke för denna tamburin. 


Efteråt tog vi en fika med två andra mammor ur vår föräldragrupp. Det blev uteflurpan och även om det bara var cirka 12 grader ute, gick det utmärkt att sitta där. Vi pratade om allt möjligt och som vanligt går tiden otroligt fort. Vi tog även en sväng på stan och Marlon fick ett lekset med hink och spade till sandlådan. Endast 59 kronor på Åhléns. Såg dock efteråt att det var mycket billigare på BR. Men, men...


Johan var på kurs i Götet och passade då på att köpa med sig sushi hem. Gott!

En skön dag med skönt häng.

I morse vaknade Marlon när Johans klocka ringde 06.00. Jag försökte få Marlon att somna om för jag märkte att han fortfarande var jättetrött. Han gäspade sig och ramlade runt bland kuddarna. Vid sjusnåret somnar han om och vi sover båda till halv nio. Något mer utvilad känner man sig då. Nu leker han med munstycket till dammsugaren och jag ska försöka plocka ordning lite här. Det ska bli skönt när Marlon får ordning i sitt eget rum. Nu har han grejer precis överallt.

Det finns ändå en charm med det också. Det bor ju faktiskt en liten pojke här...

5 kommentarer:

Norpan sa...

Så kul med ny mobil! Jag läntar tills jag får skaffa min iPhone också :) Sist i familjen! Är så trött på min mobil som strular. Men snart så går abonnemanget ut och då är det dags för nytt abonnemang och ny mobil!

Härligt med hemmadagar nu under våren. Nu börjar det slå ut både här och där kan man se. Underbart! Fina bilder på lille killen! Ha en härlig helg! Kram kram

Fia sa...

Tjejerna tackar så jätte mycket =)

Mallis in real life sa...

Norpan: Jag var typ också sist i min bekantskapskrets med att skaffa I-phone. Kolla om du inte kan förlänga ditt abonnemang redan nu.

Ha en riktigt härlig helg du med! Kram

Fia: Bra där...

Norpan sa...

Jag ska byta abonnemang, då Tre inte fungerar så bra i radhuset. Däremot kan jag byta nu och då får jag en slutfaktura, men lite onödigt då jag kan använda summan jag får betala varje månad till att ringa för. Så bäst att vänta lite till. Kram

Mallis in real life sa...

Norpan: Ja, då är det bäst att vänta. Kram