torsdag 21 april 2011

Dymmelonsdag

I går fick jag höra att det var dymmelonsdag, fast jag vet inte vad det innebär. Hur som helst var det strålande väder och cirka 20 grader ute. Gillas. Jag jobbade en kortis och slutade redan halv två och jag åkte hem för att färdigställa mina påsk-macarons. Jag använde mig av ett annat recept den här gången för att försöka få med den där fina kragen de ska ha. Det slutade dock med de fulaste stackars macarons jag sett. Men goda blev det. 

De sorgliga små asen ligger i kylen och jag ska nog göra ett nytt försök redan i eftermiddag. Skam den som ger sig. Marlons gudmor Jenny kom i går eftermiddag och Johan intog sin plats vid spisen. Vi käkade gott och pratade lite skit. Marlon satt och sprallade i barnstolen bredvid. Han somnade dessutom riktigt tidigt igår, tidigt för att vara han i alla fall. 


Smörstekt sparris och morot med pocherat ägg och kapris och knaperstekt bacon.


Oxfilé med ugnsrostad färskpotatis, sparris, morötter och rädisor, allt drizzlat med en god basilikaolja. Vi blev mycket mätta och belåtna. Desserten stod jag för och den berättar jag mer om i ett annat inlägg. Det blev dock inte några macarons på dessertbordet igår.

Marlon sov till nio idag och Jenny ligger fortfarande och sover. Snart är det frukost. Det är mycket som står på agendan idag.

2 kommentarer:

marie sa...

Jag läste någonstans att man kan köpa skållade och malda mandlar färdigt liksom på Lidl. Vet inte om det stämmer, men ett tips bara om det underlättar :) Jag har inte gett mig på att prova igen..
Glad påsk! Kram marie

Mallis in real life sa...

Marie: Jag kan även köpa mandelmjöl genom jobbet, ska göra det nästa gång. Det är trixigt nog som det är med dessa macarons.

Kram och glad påsk på er också.