fredag 29 april 2011

Cake pops

I påskas gav jag mig på cake pops. En amerikansk liten företeelse. Man kan ha i stort sett vad man vill i dessa (tycker jag) och jag rullade ihop små bitar av kladdkaka jag hade kvar. Lagom stora bollar som sätts på pinne och doppas i choklad. I mitt fall vit choklad med gul och rosa karamellfärg i. Jag låter bollarna vila en stund i kylen innan jag doppar dem. 

Nästa gång blir det nog att doppa dem i mörk choklad. Jag tyckte den vita chokladen blev trög och svårjobbad med karamellfärg i och det blir lite mer swirly än jag tänkt. Men de blev fina och otroligt goda. Gick hem hos min gäst Jenny kan jag lova. Kommer definitivt göra sådana här igen, perfekt om man får en kaka över och inte vill äta mer av den. På Marlons kalas blir det amerikanskt baktema och jag tänkte göra en försvenskad version av cake pops. Det är dock mycket som ska hinnas med och jag får nog börja i tid. 

I morgon är det två veckor kvar tills han fyller ett. Hujedamej. Tiden fullständigt rinner ur mina händer. 


4 kommentarer:

Angelica sa...

Himmel så gott, det måste jag testa! Och tack så mycket för receptet på macarons :-)

Kram

Josephine - Mamma till Devin sa...

Det ser vansinnigt gott ut och säkert extra gott nu när man inte skall äta sådant alls.

Två veckor, det är galet nära! Samma dag som vi flyttar, lovar att tänka lite extra på Marlon den dagen ;)

Kram

Vilda Noella sa...

Jag bakade också cakepops i påsk. Vi gjorde av sockerkaka som vi blandade med philadelphiaost. För att göra det lite roligare använde mjuka isformar från Ikea så det blev både bollar, hjärtan och några galna figurer. Doppade sedan i vit och mörk choklad och blandade strössel hej vilt, barnen älskade det!

Tack för tipset om sockerrus bloggen!

Mallis in real life sa...

Angelica: Det var så lite så. =)

Josephine: Ja tänk att ni snart ska flytta. Och långt också. Det kommer bli toppen.

Vilda Noella: Jag antar att fantasin är det enda som sätter gränser när det gäller cake pops. Det är både kul och annorlunda. Kul med andra former också.

I love sockerrus!